Община Ловеч се включва в глобалната инициатива Часът на Земята

Община Ловеч се включва в глобалната инициатива Часът на Земята

Община Ловеч се включва в глобалната инициатива Часът на Земята, която тази година ще се проведе на 30 март (събота), от 20:30 до 21:30 часа.

Темата на кампанията за 2019 г. е „Свържи се с природата“, а неин фокус е опазването на биоразнообразието. Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. През изминалото десетилетие Часът на Земята се превърна в най-популярната световна инициатива с участници от над 170 държави и над 7000 града, обединени в общи действия за защита на природата и биоразнообразието и справяне с климатичните промени. Инициатор на тази глобална световна кампания е международната природозащитна организация WWE.

Община Ловеч призовава всички граждани да изразят и своята съпричастност, като загасят светлините в домовете си за един час на 30 март 2019 г. (събота) за времето от 20:30 до 21:30 часа. От своя страна общината ще изключи художественото осветление на своите сгради и обекти.

Повече информация може да намерите на интернет страниците на WWF http://www.wwf.bg/get involved/earthhour/ и https://www.earthhour.org/

Както и да видите в интернет:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *