Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Ден на способностите под мотото „Пей,танцувай и рисувай с мен“ в Ловеч

Ден на способностите под мотото „Пей,танцувай и рисувай с мен“ в Ловеч

На 18 май от 17:00 ч. пред катедрален храм “Св.св. Кирил и Методий ще се проведе Ден на способностите под мотото „Пей,танцувай и рисувай с мен“. Основни участници ще бъдат младежи с увреждания от социалните услуги, персонал, родители, доброволци от младежките центрове на библиотеката и Червения кръст. Ще бъдат направени три палатки-ателиета – за рисуване на керамични фигури, за приготвяне на сандвичи и за пиене на чай с права – Тime For Tea. Освен ателиетата, ще има музикални изпълнения и професионални танцьори, които ще учат гостите заедно с младежите с увреждания да танцуват български хора, латино танци и салса.

Организатори са Сдружение Закрила Ловеч, в партньорство с Сдружение Знание Ловеч.

Дни на способностите са поредица събития, в които ще се включат над 10 града от страната в периода 18 – 20 май. Те ще се проведат в рамките на Национална гражданска инициатива 7000, чиято цел е да събере подкрепа за отмяна на запрещението и въвеждане на алтернативата за достоен живот на всеки в България – подкрепеното вземане на решение.
Градовете, в които ще се случват събитията са: София, Пловдив, Видин, Ловеч, Кюстендил, Русе, Варна, Добрич и Търговище. Събитията имат за цел да покажат уменията на хората с увреждания, като всеки посетител ще може да се включи в интересни занимания, предизвикателства и работилници.
Защо Дни на способностите? – Защото вярваме, че е важно да празнуваме уменията и способностите ни – да се учим един от друг, да творим заедно, да мечтаем и да оценяваме всичко, което животът ни е дал. Поне 7000 са хората у нас, които са поставени под запрещение, заради това, че имат някакво интелектуално или психично-здравно затруднение. Хората, поставени под запрещение не могат да вземат никакви решения за себе си. Цялата им воля и същност са подменени, като властта върху живота им е поставена в ръцете на някой друг. Националната гражданска инициатива 7000 цели приемането на закон, който ще направи тези хора главните герои в техния живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.