Home / НОВИНИ / Около сто и петдесет жители отбелязаха празника на село Йоглав

Около сто и петдесет жители отбелязаха празника на село Йоглав

Около сто и петдесет йоглавчани и гости се събраха да отбележат за трета поредна година празника на село Йоглав – 5 май, на Светлия християнски празник Св. Мъченица Ирина.
Първото събитие за деня беше на селския стадион, където се проведе традиционния приятелски мач между ветерани от бившия футболен отбор „Ботев“ и младите им последователи. Двата отбора бяха поведени от четиригодишните близнаци Георги и Божидар, облечени в автентични народни носии.
На обяд в парка на селото беше извършен водосвет и освещаване на курбан чорба лично от Ловчанския митрополит Гавриил. Това стана на мястото, определено за строеж на храм.
Тържеството откри кметът на Йоглав Ирена Георгиева с поздрав и благопожелания към своите съграждани и гости. От името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова поздравителен адрес поднесе заместник-кметът Даниел Колев.
Поздравителният концерт откри с програма фолклорна група „Югла“ към местното читалище. А поетесата Анета Грозева, нов жител на село Йоглав, написа специално за празника стихотворението „ Весел празник“, което беше представено от секретаря на читалището. Програмата продължи с изпълнения на ловешките народни изпълнители Пламен Денев , Стефан Иванов и танцьори от читалище“ Бяла Анаста“. Народна музика огласяше селото до късен следобед.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.