Ограничено е движението за товарни автомобили над 12 тона в посока София на АМ „Хемус”.Областният управител Георги Терзийски е в непрекъсната връзка с директора на Областно пътно управление

Ограничено е движението за товарни автомобили над 12 тона в посока София на АМ „Хемус”.Областният управител Георги Терзийски е в непрекъсната връзка с директора на Областно пътно управление

Агенция Пътна инфраструктура предупреждава, че е ограничено движението на товарни автомобили над 12 т в двете посоки на АМ „Тракия“ в област София /от София до тунел „Траянови врата“/ и в посока София на АМ „Хемус“ в участъка Ботевград – София, поради снегопочистване. Товарните автомобили над 12 тона, движещи се към София, е необходимо да изчакат в района на Ботевград.
Обработката на настилките по републиканската пътна мрежа в област Ловеч продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Областният управител Георги Терзийски е в непрекъсната връзка с директора на Областно пътно управление и ОД на МВР Ловеч. Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за валежи през целия ден. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.
Поради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ на територията на Софийска област – от км 0+000 до км 55+600. На АМ „Хемус“ движението на МПС над 12 тона е ограничено само в посока София, като товарните МПС се спират при Ботевград.
Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия.
Според прогнозата на НИМХ – БАН през нощта срещу петък валежите ще продължат, вече и в по-голямата част от Южна България ще вали сняг. В петък през деня валежите ще отслабват, но едва привечер ще започнат да спират. Вятърът ще отслабне, в Южна България чувствително. Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг, в Южна и по Черноморието – до 7°-8°, с валежи, отново предимно от дъжд. В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни – в Северна България ще са и под минус 5°, дневните ще са предимно между 0° и 5°. В неделя вероятността за валежи е по-малка, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. Към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.
Прогнозата за очакваните валежи за 23 март, петък, за Северозападна България е до 20-25 л/кв.м. През следващите два дни – 23 и 24 март, валежите ще продължат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *