Постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 20 и 21 март

Постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 20 и 21 март

Постоянните комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 20 и 21 март. Във вторник от 8.30 часа се събира Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти с председател Виктор Стойчев. Ще се разглеждат десет точки – сред тях е определяне на наемни цени на общинските пасища, мери и ливади при отдаването им под наем за стопанската 2018/2019 година.
От 10.30 часа заседава Постоянната комисия по икономическа политика, туризъм и приватизация с председател Димитър Димитров по 13 точки. Сред тях е обсъждане на провеждането на празника „Цветница“, коледен и Великденски базар, уъркшопове, занаятчийски демонстрации и други събития, които община Ловеч организира.
От 12.30 часа ще заседава Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и безопасност на движението с председател Иван Иванов в заседателната зала по една точка.
От 13.00 часа заседава Постоянната комисия по жалби и контрол на решенията на Общински съвет и мониторинг на обществени и възлагателни поръчки с председател Васил Василев по дневен ред с 14 точки. Сред тях е създаване на институцията „обществен посредник“ на територията на Община Ловеч, както и закупуване на апаратура за нуждите на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД, и извършване на непарична вноска в капитала на дружеството с нея.
По пет точки ще заседава и Постоянната комисия за децата, младежта, спорта и НПО с председател Росица Маринова, от 14.00 часа в заседателната зала. Сред тях е програмата за развитие на туризма.
Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и международно сътрудничество с председател Иво Райнов се събира от 16.00 часа в заседателната зала и ще разгледа шест точки, между които и определяне на постоянен състав на Експертен съвет на Общински фонд „Култура“.
На 21 март от 10.00 часа заседава Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология и транспорт с председател Ангел Заимов по 15 точки. Едната точка предвижда избиране на регистриран одитор за финансовата 2018 г.
От 13.30 часа в кабинета на общинския съветник се събира Постоянната комисия по социална, демографска и жилищна политика с председател Станимир Стоянов, която ще разгледа девет точки. Постоянната комисия по здравеопазване с председател д-р Лидия Несторова ще заседава по четири точки от 14.30 часа в кабинета на общинския съветник.
На 21 март от 16.00 часа ще заседава Комисията по развитие на селските райони, земеделие и гори с председател Венцислав Петрушев в заседателната зала по шест точки. Сред тях е отчет на изпълнението на Общинската програма за опазване на околната среда на Общината за 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *