Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна измама

Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна измама

Полицаи от РУ Троян са задържали жена и двама мъже за опит за документна измама. Тримата са от гр.София и са на възраст 50, 49 и 40 години.
В хода на работата по досъдебно производство от 28 декември 2017 год. е използвана и помощта на служители от ГДНП – отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“. Действията на полицейските служители са осъществени под ръководството на Районна прокуратура Троян.
В края на миналата година, в банков офис в гр.Троян, непозната жена е направила опит да преведе 360 000 лева от чужда сметка по сметка в друга банка използвайки за целта неистинска лична карта и попълвайки неистински документи. Благодарение на бдителността на банковите служители измамата е предотвратена, а жената е напуснала офиса оставяйки неистинските документи на гишето в банката.
При последвалите процесуално следствени действия са намерени и иззети веществени доказателства: мобилни телефони и дрехи, имащи отношение към доказване престъпната дейност на задържаните лица. Тримата са задържани в РУ Троян на 14 март за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и разпитани пред защитници, като 50 годишната жена и 49-годишния мъж са направили пълни самопризнания. По отношение на най-младия участник в групата е взета мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа от Районна прокуратура – Троян и предстои внасяне на искане в Районен съд-Троян за постояна мярка «задържане под стража». Работата по случая продължава .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *