Няма опасни язовири на територията на Община Ловеч

Няма опасни язовири на територията на Община Ловеч

Към настоящия момент няма язовири с опасност от преливане или да застрашават населени места и инфраструктура на територията на Община Ловеч. Това съобщи на пресконференция на 13 март кметът Корнелия Маринова. Водният отток от язовирите е в рамките на нормалното, нивата им се регулират там, където е необходимо.
В Община Ловеч се намират 34 функциониращи язовира – публична общинска собственост. От тях 10 са отдадени на концесия и три са под наем.
За тези 13 язовира отговорни за поддръжката и експлоатационната им годност (включително наблюдение и регулиране на водното ниво) са съответните концесионери или наематели. За останалите 21 броя грижата е на общината.
След обилното снеготопене и дъждове от последните дни не са докладвани проблеми с язовирите на територията на община Ловеч. На кметовете на населените места е вменено задължение да извършват постоянно наблюдение на нивата им и при опасност от бедствия или аварии да сигнализират незабавно.
По-рано имаше два обекта в предаварийно състояние – язовир „Полето“ в село Мариново и язовира в село Прелом. Предписанията на
Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и на областния управител са изпълнени.

Пресцентър
на Община Ловеч
13.03.2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *