Home / НОВИНИ / Две нови детски площадки в град Левски ще радват децата това лято

Две нови детски площадки в град Левски ще радват децата това лято

Днес децата от група „Щурче”на ДГ „Слънце”, с учители Соня Чичева и Снежина Любенова и директорът на детското заведение Наталия Христанова подариха фотоалбум „Моята любима детска площадка“ на кмета на община Левски Любка Александрова. Детските площадки на своите мечти децата от ДГ „Слънце” в Левски направиха на 16 ноември м.г. в Световната седмица по предприемачество и инициативност с открит урок на тема “Детски площадки“. Откритата практика е част от работата на групата по програма „Нашият град“ на Джуниър Ачийвмънт България, свързана с обогатяване познанията на децата за професии. Тогава Любка Александрова получи правата на идейните проекти от децата и обеща те да бъдат реализирани.
Днес кметът на общината Любка Александрова благодари на децата и екипа на детското заведение за идейния проект и каза, че той вече е в процес на реализиране. Ще бъдат направени за малки и големи деца две площадки в централния градски парк, каза Александрова. Тя показа на децата и учителките проекта на строителните техници и разказа подробно на децата с какво ще могат да се забавляват през лятото.
Към проекта на децата от общината са добавени още възможности за весели игри, а детските площадки се очаква да бъдат готови до началото на лятото.
От детската градина благодариха на г-жа Александрова за грижата на Общината за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.