Международният ден на младежта в Ловеч

Международният ден на младежта в Ловеч

Над 400 ловчалии от различни възрасти събра отбелязването на Международния ден на младежта, който се чества за пети пореден път в град Ловеч. Деца, младежи, техните родители, баби и дядовци, представители на институции и местни организации прекараха заедно незабравими часове, като танцуваха, рисуваха, скачаха с чували, дърпаха въже, изработваха различни предмети и истински се забавляваха под звуците на хавайска музика и екзотични коктейли.
В парк „Башбунар” сдружение „Екомисия 21 век“ организира празнично честване на Международния ден на младежта, мотото на който тази година е “Изграждане на един по-добър свят: Партниране с младите”. Партньори на тази инициатива бяха Община Ловеч, ТД Стратеш, с подкрепата на Планинска спасителна служба – отряд Ловеч и Клуб за екстремни спортове “Планински ангели”, Ловешки окръжен съд, Регионален исторически музей, адвокатска кантора „Тихолови“, Младежи ГЕРБ, ЦНСТ 2, ТД на НАП, Областен Информационен Център и Брейк формация „Electric Style Crew” при Общински детски комплекс Ловеч и др.
Празникът започна с изпълнение на Брейк формация Electric Style Crew, след което всички желаещи бяха поканени да се включат в специално създадената Арт работилница, където участниците можеха да развихрят въображението си и да изработят гривни от пуканки, да оцветяват фигурки от тесто, като малките творци запазиха изработеното от тях за спомен от празника. В този кът доброволката от Испания Силвия Сантана се грижеше за рисуването на детските личица, като ги претворяваше в различни герои.
За любителите на адреналина Туристическо дружество Стратеш, заедно с Планинска Спасителна Служба – отряд Ловеч и Клуб за екстремни спортове Планински ангели осигуриха въздушен въжен тролей и въжена въздушна пътека. В “Мобилния детски кът” много деца взеха участие в популярната детска игра “Не се сърди човече”. Там ги напътстваше и им помагаше друга доброволка от Испания: Вероника Югуерос. С голям интерес се включиха и много участници в конкурса за детска рисунка на тема “ На гребена на вълната”, в скачането с чували и дърпането на въже. Специалния кът за екзотични коктейли и динени хапки се радваше на сериозен интерес. В организацията там се включи французойката Емили.
Освен, че похапнаха диня, младежите се състезаваха в надплюване с динени семки. В обявеният предварително конкурс “Мамините сладки” победител беше Даниела, която си тръгна с голямата награда, кухненски прибор, осигурен от организаторите. Хавайските танци привлякоха вниманието на най-много участници: деца, младежи и възрастни се забавляваха с танците на испанката Кристина, като най-добре представилите се получиха ръчно изработени от доброволците на “Екомисия 21 век” хавайски гердани. Мероприятието завърши с дълго очакваната водна война, в която участваха и малки, и големи.
Цялостната организация на празника бе осъществена с много желание и старание от доброволци и партньори: от сърце благодарим на Мария, Йорданка, Давид, Албена, Мариан, Добромир, Кристиан Велков, Кристиян Тодоров, Кристиан Даниелов , Ивка, Христалина, Марин, Велизара, Слав, Кристина, Петя, Александър, Тони, Ирина и Дими, както и на доброволците от Европейска Доброволческа Служба Кристина, Емили, Вероника и Силвия, които успяха да превърнат това събитие в истински празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *