Актуална информация за пътната обстановка в община Троян към 09:00 часа

Актуална информация за пътната обстановка в община Троян към 09:00 часа

Всички улици и пътища на територията на община Троян са проходими при тежки зимни условия. Снегопочистващата техника на ОП „Комунални услуги“ работи при непрекъснат режим на работа през цялата нощ. Основните усилия бяха насочени към обработка със сол и калциев хлорид на заледените терени в рисковите участъци в града – мостове, кръстовища, стръмни улици. Поради тежките условия, част от участъците бяха обработвани на ръка. Предстои по-късно през деня да бъдат уширени второстепенните улици.
Детските градини и училищата започнаха нормален учебен процес. Затруднение имаше с предвиждането на пътуващите ученици към ОУ „Иван Хаджийски“, обединено училище „Иван Вазов“, с. Дебнево и ОУ „Васил Левски“, с. Орешак.
В началото на деня започна почистването на тротоарите, първо около детските градини и училищата. Част от тротоарите се почистват с роторни снегорини. В съответствие с изискванията на Наредба 1 на Община Троян гражданите и фирмите носят отговорност за почистване на тротоарите пред сградите, които обитават. (При възможност гражданите да струпват снега в зоната на тротоарите, а да не го изхвърлят на уличните платна).
Общо на територията на общината се почистват: 109 км. общинска пътна мрежа, с 6 бр. машини; 257 км. улична мрежа в селата с 11 машини; в град Троян се обработват 53 км. от 5 машини.

Община Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *