Община Тетевен отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски

Община Тетевен отбеляза 145 години от гибелта на Васил Левски

19-ти февруари е дата, която завинаги ще остане в историята, сърцата и душите на всички българи. Дата, която ни показва, че безсмъртието съществува, че личности като Левски са оставили своя траен отпечатък в нашето славно минало и ние нивга не ще забравим техния подвиг и саможертва.
В град Тетевен събитията по отбелязване на 145-та година от гибелта на Васил Левски започнаха в двора на детската градина, носеща неговото име. Там беше открит барелеф с лика на Апостола, а дечицата от градината бяха подготвили специална програма за случая, която включваше песнички и стихотворения, посветени на Левски. На събитието присъстваха: кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметът Свилен Русинов, родители, учители, възпитатели и др.
След това събитията се пренесоха пред паметника на Апостола, където д-р Бояджиева произнесе слово в памет на живота и делото на Дякона. Последваха изпълнения от страна на децата от ДГ „Васил Левски“, МВГ „Вежен“, при НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен и пламенно есе от г-н Кольо Колев. На събитието присъстваха още: зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, председателят на ОбС – Тетевен Мария Стойчева, общински съветници, учители и ученици, множество граждани и др.
Програмата завърши с поднасянето на венци и цветя пред паметника на Васил Левски от: Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, училища и детски градини, партийни организации, институции, граждани и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *