Общинските съветници в Ловеч приеха отчетите на полицията, КАТ и отдел „Контрол и сигурност“

Общинските съветници в Ловеч приеха отчетите на полицията, КАТ и отдел „Контрол и сигурност“

С голямо мнозинство от 25 до 29 гласа „За“ общинските съветници в Ловеч приеха отчетите за дейността на Районно управление „Полиция”, на сектор „Пътна полиция – КАТ“ на територията на община Ловеч и на отдел „Контрол и сигурност“ за 2017 г. Отчетите са публикувани онлайн на страницата на Общински съвет Ловеч.
Приети бяха за сведението отчетите за дейността на кметство с. Баховица и на кметско наместничество с. Брестово, внесени съответно от Калин Кръстев, кмет, и от Радинка Тотева, кметски наместник. Към кмета на Баховица имаше няколко въпроса за снабдяването на населението с дървесина, като какви са заявките за зимата 2017/2018 г. в селото и колко от тях са изпълнени? „Необходими са около 1000 кубика дървесина, а от квотата земеделски земи и пасища е предоставена дървесина от 450 кубика, останалите количества са набавени от други източници, а може да са имали и от предходната зима“, отговори кметът на близкото до Ловеч село.
След продължително обсъждане общинските съветници с 14 гласа „За“, 10 гласа „Против“ и 7 „Въздържал се“ не приеха отчета за изпълнение на решенията на Общински съвет – Ловеч към 31 декември 2017 г. както и за решения, останали за наблюдение през предходни отчетни периоди.
Приети бяха обаче отчетите за дейността на Общински съвет Ловеч и неговите комисии за второто шестмесечие на 2017 година и Годишния отчет за постъпилите заявления за достъп до обществена информация за 2017 г., внесени от Петър Цолов, председател на Общински съвет. Това стана с 18 гласа „За“, 6 гласа „Против“ и 7 „Въздържал се“. Приет бе и отчета на Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост в Община Ловеч през 2017 г. с 16 гласа „За“, 10 гласа „Против“ и 5 „Въздържал се“.
След дадена едночасова обедна почивка работата на общинските съветници продължава с обсъждане на предложенията за удостояване на Константин Илиев и на проф. Беню Цонев /посмъртно/ със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.
Общински съвет Ловеч, пресцентър
15.02.2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *