Home / НОВИНИ / Поклон пред Апостола в Троян

Поклон пред Апостола в Троян

С различни културни и спортни прояви в рамките на три дни Троян ще отбележи 145 години от гибелта на Васил Левски.На 16 февруари, петък, от 17:30 часа в Информационно-културния център в Троян ще бъде открита изложба, посветена на годишнината, и ще бъдат връчени награди на победителите в конкурсите, посветени на Апостола и организирани от Средно училище „Васил Левски“ в града.
На следващия ден, събота, в 11:00 часа пред паметната плоча на мястото на някогашния хан на Васил Спасов в Троян ще бъде даден старт на традиционния поход и националния крос „По стъпките на Левски“. Организаторите на спортната проява са предвидили различни варианти за участие, съобразени с възрастта и физическата подготовка на състезателите. Финалът ще е пред входа на Троянския манастир, където ще се състои награждаването на победителите. Тук всички участници в кроса ще получат чай, а домакините от братството ще им разкажат дейността на монашеския революционен комитет.
Кулминацията на проявите в памет на Левски ще е в понеделник на 19 февруари. В 10:30 часа в църквата „Св. Петка“ ще бъде отслужена панихида за йеродякон Игнатий, а в 12:00 часа ще бъдат поднесени венци на признателност пред паметната плоча на хана на Васил Спасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.