Математическата с две първи места в националния кръг на MITE 2018

Математическата с две първи места в националния кръг на MITE 2018

Петима ученици от Математическата в Ловеч се завърнаха с първи места от провелия се на 5 февруари 2018 г. във Висшето училище по застраховане и финанси националният кръг от международния конкурс MITE (Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието).
Това са десетокласниците Николай Нинов, Теодор Христов, Иван Стефанов, Деян Димитров и единадесетокласникът Борислав Борисов, с научен ръководител доц. д-р Веселин Ненков. Техните проекти „Електронен архив на списание „Математика плюс“ и „Равнолицеви триъгълници, определени от две преобразувания в равнината на триъгълник“ заеха първи места в направления „Математиката като наука“ и „История на математиката“.
И тази година състезателната част на проекта е организирана в три кръга: задочен, национален (очен) и международен (очен). В националния кръг участие в събитието взеха ученици от цялата страна, които представиха свои разработки в областта на икономиката и математиката под научното ръководство на учители и преподаватели от висшите училища. Жури с председател проф. дпн Сава Гроздев (ВУЗФ) и членове доц. д-р Яким Китанов (ВУЗФ), доц. д-р Евгени Евгениев (ВУЗФ), доц. д-р Али Вейсел (ВУЗФ), гл. ас д-р Бисер Райнов (ВУЗФ), доц. д-р Бойко Банчев (ИМИ-БАН) и доц. д-р Веселин Ненков оцени разработките и направи класиране по направления.
С това постижение ловешките ученици се класираха и ще представят гимназията на международния етап на конкурса в Москва от 29 април до 3 май 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *