Съветниците приеха една наредба, изменения в други две, една отложиха за следващо заседание

Съветниците приеха една наредба, изменения в други две, една отложиха за следващо заседание

Общинските съветници приеха на 13-ото заседание на общинския съвет Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Ловеч. По предложение на Милко Недялков те отложиха за обсъждане на следващо заседание Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на територията на община Ловеч, за да може да бъде проведено обществено обсъждане. Съветниците приеха още предложения от Тихол Тихолов проект за изменение на Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственик от община Ловеч върху общинската част от капитала на търговските дружества, както и изменението и допълнението на Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч.

Наредбата за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Ловеч урежда реда и начините за овладяване на популацията на безстопанствените кучета, както и организацията на работа и условията за отглеждане на кучета в приют за безстопанствени кучета. Нейната цел е да се редуцира броят на безстопанствените кучета до трайно намаляване на популацията, намаляване на рисковете от разпространение на зоонози, както и увеличаване на отговорността на хората, отглеждащи кучета на територията на общината. С приемането и прилагането на наредбата се очаква да намалее броят на скитащите безстопанствени кучета, да намалее броят на постадали при съприкосновение с тях, да се ограничи възможността кучетата да бъдат приносители на болести и зарази. Така ще бъде създаден ред и хората, които отглеждат домашни любимци, ще го правят съобразно нормативните изисквания и при създаване на необходимите условия за животните.

С наредбата се регламентират организацията на работа и условията за отглеждане на кучета в приюта за безстопанствени кучета на територията на община Ловеч, уточнени са начините на приемане и престой в приюта, както и как се придобива безстопанствено куче оттам.

Изменението и допълнението на Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч касае движението на пътни превозни средства с животинска тяга. Според приетите изменения и допълнения се забранява тяхното движение на територията на град Ловеч с изключение на кварталите Гозница и Продимчец, което се обозначава със съответните пътни знаци. При нарушения се налагат глоби от 20 до 100 лв. За извършване на услуги на гражданите на собственика на пътно превозно средство с животинска тяга се издава пропуск за деня на извършването на услугата, вида на услугата и маршрута на движение. Дневният пропуск е с цена 3 лв.

Пътните превозни средства с животинска тяга се допускат за движение по улиците, отворени за обществено ползване на територията на община Ловеч, след като бъдат регистрирани, е записано още в наредбата. Регистрацията става в община Ловеч, в кметството или населеното място по местоживеене на собственика, само ако пътното превозно средство отговаря на определени условия. Издава се регистрационен талон и табела с регистрационен номер срещу 12 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *