Ученици гледаха постановка за последните дни на Васил Левски

Ученици гледаха постановка за последните дни на Васил Левски

След спектакъла актьори Христо Мутафчиев и Веселин Плачков получиха по един специален плакет, изработен от Община Ловеч по повод 180-годишнината на Апостола

Ученици гледаха на 22 декември театралната постановка „Разпитът“ с участието на Христо Мутафчиев и Веселин Плачков. Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Никифоров“ и други училища изпълниха залата в Драматичен театър – Ловеч, за да видят какво се е случило в последните дни от живота на големия българин Васил Левски. Сюжетът е изграден на основата на протоколите от разпита на Апостола пред турския съд. Умело е използвана мултимедия и други ефекти.
„Разпитът“ припомня за героизма на Дякона, за неговите смелост и доблест, за националния подвиг и вярата в отечеството, с които всеки българин се гордее.
След представлението актьорите помолиха публиката за едноминутно мълчание в памет на героя – тази година се навършват 144 години от обесването на Апостола на свободата. Самата постановка е посветена на 180 години от рождението на най-свидния български син -Васил Левски.
В началото на представлението кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова във фоайето на театъра разговаря с учениците на тема патриотизъм и любов към родния край. След спектакъла обичаните български актьори получиха по един специален плакет, изработен от Община Ловеч по повод 180-годишнината на Апостола. Отличията бяха връчени от д-р Димитър Димитров, директор на Дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“, който подробно обясни всеки един от символите на плакета.
Община Ловеч пресцентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *