Над 700 лева бяха събрани от провелия се благотворителен Коледен турнир по футбол

Над 700 лева бяха събрани от провелия се благотворителен Коледен турнир по футбол

На 14 декември в гр. Тетевен се проведе благотворителен Коледен турнир по футбол, в подкрепа на Любомир Райков. Той е на 7 години, от гр. Тетевен, с диагноза детска церебрална парализа и епилепсия /Синдром на Уест/.
Мероприятието се проведе по инициатива на: Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр.Тетевен, РУ на МВР – Тетевен и Община Тетевен. Състезанието откри кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, която поздрави участниците и им пожела успех на терена. На събитието присъстваше и зам.-кметът Свилен Русинов.
Беше предвидено трите институции да изиграят няколко демонстративни срещи помежду си, но поради големия интерес към събитието и желанието за събиране на повече средства, в турнира се включиха още 3 отбора – два от тях представляваха фирмите „Камакс“ и „МоторМакс“, а третият бе съставен от любители на футбола в града, проявили инициативност.
В близост до терена бе поставена кутия, в която всеки можеше да дари според силите и възможностите си, показвайки своята подкрепа към каузата. След като приключи турнирът, бащата на Любо – Райко Райков се срещна с кмета на Община Тетевен и Христо Христов – началник на отдел „Административно, правно и информационно обслужване“, за да получи събраните средства – над 700 лева. На срещата присъстваха и представители на клуб „Млад журналист“, при НУ „Хаджи Генчо“, гр. Тетевен. Те връчиха средствата, които са събрали от продажбата на ученическия им вестник.
Г-н Райков изказа своите благодарности към децата, институциите, фирмите и всички, които са се включили в инициативата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *