Коледната елха в Ловеч светна празнично

Коледната елха в Ловеч светна празнично

Коледната елха в Ловеч светна празнично на 7 декември, четвъртък, като събитието за първи път се състоя на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ поради ремонта на центъра. Кулминацията настъпи с обратното броене на събралото се множество пред откритата сцена, както и с пищна заря. В церемонията взеха участие кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.

„Спомням си, че точно преди една година този площад обявих, че през 2017 година започваме големия процес на реновация на нашия град. И сега обещавам, че догодина по това време градът ще изглежда по-различен и по-хубав“, посочи в своето празнично слово кметът, който беше и домакин на празника. После Корнелия Маринова припомни, че най-добрият от всички подаръци около всяка коледна елха са щастливите хора, обичта и любовта, затова пожела на всички весели коледни празници.

За празничния конкурс ученици от 1 до 4 клас саморъчно бяха изработили украса за елхи, които бяха изложени пред сцената. Наградата за най-добра коледна премяна спечели елхата на децата от ОУ „Димитър Димов“. Те бяха наградени от кмета Корнелия Маринова, а асистенти бяха Кралицата на Ловеч за 2017 г. Габриела Крекманова и лицето на Община Ловеч – Стефани Аргирова. Габи и Стефи асистираха и при награждаването на останалите участници.

В програмата участваха още Общинският духов оркестър с диригент Тотко Ругашки, балет „Ралица“, вокална група от ОУ „Христо Никифоров“, младежки танцов състав „Ловеч“ при Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс и други. Празникът завърши с кръшно народно хора на площада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *