Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Официално връчиха дипломите на Випуск 2017 на Техническия колеж в Ловеч

Официално връчиха дипломите на Випуск 2017 на Техническия колеж в Ловеч

С обща снимка и хвърляне на шапки във въздуха, както повелява традицията, завърши тържеството на абсолвентите в Ловеч. Официално връчване на дипломите на Випуск 2017 на Техническия колеж в Ловеч се състоя на 2 декември, събота, в зала „Аула“. 46 абсолвенти – професионални бакалаври по машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и и компютърни системи и технологии, получиха дипломи.
„Днес виждаме поредното доказателство, че колежът се развива успешно и стабилно, като авторитетна учебна институция, отговаряща на предизвикателствата на времето. С всеки нов випуск Вие давате на страната добре подготвени професионалисти. Използвайте ползотворно наученото дотук и продължавайте да се усъвършенствате“, се казва в поздравителния адрес на Община Ловеч, който бе връчен от кмета Корнелия Маринова.
В своето приветствие кметът припомни, че колежът вече има над 1900 випускници, като 80 процента от завършилите са от Ловеч.
„Много се надявам тези млади хора да останат тук и да работят, да развиваме нашия град. Колежът е много важно звено към нови възможности за развитие на Ловеч. Предстои да стартираме едно бизнес ориентирано обучение, като планираме на 11 декември да има среща с бизнеса в Ловеч. На тази среща от Техническия колеж ще разкажат как може да се завърши бакалавърска степен към Техническия университет в Габрово без да се откъсва от производството“, съобщи Корнелия Маринова.
„На добър час на нашите абсолвенти! Вашият дух и типичният за възрастта стремеж да променяте живота, превръщат този ден в празник за всички нас в колежа. Най-малкото защото и ние сме били като Вас. Затова Ви пожелавам да сбъднете мечтите си“, каза в академичното си слово доц. д-р инж. Пенчо К. Пенчев, директор на колежа.
Приветствия поднесоха още депутатът Милко Недялков, Илиян Тодоров – заместник областен управител, Ивайло Стоянов – изпълнителен директор на фирма „Балкан“, имаше поздравления от Георги Славчев от „Спарки Елтос” и Ивелин Иванов от „Ротари клуб“.
Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химните на Република България и студентите. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Кънчо Кабадийски от Ловчанска митрополия, който предаде поздрави от Ловчанския митрополит Гавриил.
Теодоси Генов от специалност машиностроене стана първенец на випуска, доц. Пенчев му връчи почетен медал и грамота. Наградени за отличен успех бяха общо осем дипломанти.
Колежът е създаден през 1989 г., а от 1997 г. преминава в структурата на Техническия университет в Габрово. Обучението на студентите е с продължителност три години. Учебният процес на всички специалности завършва с разработване и защита на дипломна работа в рамките на шестия семестър на обучението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.