Кметът на Ловеч награди Петър, върнал портфейл със солидна сума пари

Кметът на Ловеч награди Петър, върнал портфейл със солидна сума пари

Ученикът Петър Иванов получи от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова грамота за доблестна постъпка. Връчи я лично кметът на 21.11.2017 г. , като заедно с младежа бяха заместник-кметът Венцислав Христов, Даниела Данова – секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (ОКБППМН), и управителят на ЦНСТДМ – 3 Татяна Добрева.

Поводът е намерен от ученика от ПГВМ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти. Случката станала преди броени дни, след като младежът е бил на възпитателно дело. На тръгване той съзира на пейка пред стоматологичната поликлиника въпросното портмоне. Без да се колебае, той го предава на дежурните полицаи в районното управление. Много бързо е намерена и собственичката, която е безкрайно благодарна.

По предложение на ОКБППМН младежът е отличен с грамота и топло зимно яке. В грамота се посочва, че „Достойните постъпки са пример за всички граждани на държавата, а достойните граждани са най-голямото богатство на нашия град. Ние вярваме, че добротата е водеща сила и променя света!“

На срещата с кмета Корнелия Маринова Петър разказа, че е от Троян, че обича животните и мечтае да стане ветеринарен лекар. Днес получаваш „шестица“ за тази постъпка, защото добрите дела винаги се награждават рано или късно, каза кметът Маринова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *