Да почетем паметта на жертвите по пътищата

Да почетем паметта на жертвите по пътищата

На 19 ноември 2017 г. в целия свят ще бъде отбелязан Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия и почетена паметта на хилядите загинали при пътни злополуки.
В тази връзка днес ОС на БЧК-Ловеч, съвместно със Сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР Ловеч и Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф. Беню Цонев” почетоха паметта на загиналите при ПТП на кръстовище в града, където за съжаление често стават злополуки дори с фатален край. Доброволците разпънаха символа – черна лента и запалиха свещички в знак на съпричастност.
Българският Червен кръст, ГД „Национална полиция”-МВР, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Съюзът на българските автомобилисти и други, с подкрепата на Българската православна църква, в цялата страна ще организират възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве.
Нека почетем заедно паметта на загиналите при пътни злополуки, да обединим усилия за намаляване на жертвите и да направим пътища по-безопасни за всички нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *