Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / В училищни столове в Ловеч на децата се продават неразрешени храни и нехранителни изделия

В училищни столове в Ловеч на децата се продават неразрешени храни и нехранителни изделия

В училищни столове в Ловеч на децата се продават неразрешени храни и нехранителни изделия, това е установила проверка извършена от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, пише БТА. Началникът на отдел „Контрол храни“ Мариана Докторова потвърди за установени нарушения в ученическия стол в ОУ „Проф. Димитър Димов“. По думите й, при извършената по сигнал проверка там инспекторите са установили продажба на магнитни играчки и топчета с ластик.
„Това, което е издала Българската агенция по безопасност на храните като удостоверение за регистрация е само за продажба на храни.“, поясни Докторова.
Тя допълни, че в училищния стол е констатирана и продажба на хранителни продукти, които не са регламентирани според изискванията на Наредба 9.
„Абсолютно е забранена продажбата на всякакъв вид храни, които съдържат оцветители, овкусители, консерванти и кофеин.“, каза още Мариана Докторова. Според нея на управителя на фирмата, стопанисваща ученическия стол ще бъде съставен акт за установените нарушения.
Въпросните магнитни играчки са били продавани и в ученическия стол в ОУ „Васил Левски“ в Ловеч, но управителят му е преустановил разпространението им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.