Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Ивинела Самуилова ще разкаже в Ловеч за книгата си „Бабо разкажи ми спомен”

Ивинела Самуилова ще разкаже в Ловеч за книгата си „Бабо разкажи ми спомен”

Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч организира среща-разговор с писателката Ивинела Самуилова за книгата „Бабо разкажи ми спомен”. Илюстратор на корицата е ловешкият художник Митко Янков. Срещата е днес от 17.00 ч. в библиотеката. В края на срещата всеки желаещ ще има възможност да си закупи от книгата и получи автограф от автора.

За автора:
В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г. През 2016 г. книгата „Бабо, разкажи ми спомен” н получи приза „Любимата книга на България” .

За книгата: „Бабо, разкажи ми спомен” е още една, излязла от сърцето вдъхновяваща творба на Ивинела Самуилова. Дълбоко привързана към българската фолклорна традиция, авторката предлага оригинален поглед към мирогледа и обредността на старите българи. В типичния й стил, с много хумор, Ивинела Самуилова ни поднася едно затрогващо четиво, което разпалва любовта към родното и възстановява самочувствието ни като българи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.