Кметът Корнелия Маринова взе участие в конференцията на тема АМ „Хемус“ в Луковит

Кметът Корнелия Маринова взе участие в конференцията на тема АМ „Хемус“ в Луковит

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 7 ноември взе участие в конференцията на тема „АМ „Хемус” – възраждане на българския Север”, която се проведе в хотел „Дипломат Плаза” в Луковит”. Срещата, организирана от МРРБ и от областния управител Георги Терзийски, бе ръководена от инж. Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ.
„Искам да ви кажа, че организацията, която създават инж. Георги Грозданов, директор ОПУ-Ловеч, и областният управител Георги Терзийски, по отношения на участъка, който минава през Община Ловеч, е наистина впечатляваща. В рамките на две седмици направихме две работни срещи с представители на проектантите, на кадастъра, на горските стопанства, на всички заинтересовани страни. Изразявам изключителната признателност към нашите кметове в населените места в общината, които вече знаят трасето, през кои имоти минава и кои са собствениците на терените.“, каза кметът Корнелия Маринова. Тя повдигна въпроса и за ремонта за обходния път на Ловеч, който също е предвиден за ремонт, както и за други пътни участъци, нуждаещи се от спешни грижи.
Където е нужно, ще поддържаме пътищата в нормално състояние, но истинските ремонти ще започнат след като тежките машини за магистралата си свършат работата, обясни инж. Дончо Атанасов.
В началото на срещата инж. Атанасов направи кратко представяне на трите Лота от Ябланица до пътен възел „Плевен – Ловеч“ на път II – 35, който ще е до Тенекиения хан. Общата дължина е 50 км., Лот 3, който е през Община Ловеч и е дълъг 17.800 км. В ранната пролет на 2018 г. могат да стартират тръжните процедурите за избор на изпълнители, а в края на 2018 г. да започне и строителството, каза инж. Атанасов и допълни, че има уверението на премиера Бойко Борисов, че пари ще се намерят. Доизграждането на цялата магистрала ще струва около 2.5 млрд лева.
Особено внимание бе обърнато на предстоящото трасиране, отчуждаване на терени, както и на изискванията към всички видове собственост парцели.
След промените по този участък е останала само един тунел, но с множество виадукти и кръстовище, тъй като участъкът е не по-малко тежък от Витиня.
Инж. Дончо Атанасов се съсредоточи главно върху доизграждането на магистралата „Хемус“ в Ловешка област, но направи преглед и на някои участъци от пътната мрежа в цялата страна, особено какви мерки се вземат за зимата.
Във форума участваха още кметовете на общините от област Ловеч, кметски наместници, общински съветници, регионалното представителство на Камарата на строителите, строителни фирми, медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *