На празника на Тепава обявиха, че ще събират средства за построяване на параклис

На празника на Тепава обявиха, че ще събират средства за построяване на параклис

С идеята за събиране на средства за построяване на параклис в село Тепава, община Ловеч, започна празникът на селото вечерта на 28 октомври. Благородната кауза обяви кметският наместник Стефан Нейков, като раздаде специални покани, от които е видно, че съпричастните могат да пишат на имейл tepava.Lovech@abv.bg. или да се обадят на телефон 069244230 ; 0884704100.
От незнайни времена в Тепава отбелязват традиционния общоселски събор на 28 октомври със специална курбан чорба. И тази година празникът събра много жители и гости.
В началото на тържеството заместник-кметът на Община Ловеч Цветан Георгиев връчи на кметския наместник Стефан Нейков поздравителен адрес от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Сред гостите бяха още председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов, общинският съветник Иван Минков, главният архитект на общината Минчо Петков, тук бяха и кметове и кметски наместници на селата Дойренци, Йоглав, Казачево, Баховица, Прелом, Лешница и Стефаново.
По-късно към празника се присъедини и самият кмет Корнелия Маринова, която се обърна към хората с думите:
„Тук сме толкова много хора от общината, за да се усети нашата общност, за да знаем, че сме хора, които си помагат и които ще работят и в бъдеще заедно. Идеята за построяване на параклис е на Стефан Нейков и да приемем поканата за съпричастност е най-малкото, което ние като православни християни можем да направим. Ние ще подкрепим тази идея да стане реалност. Бъдете живи, здрави и щастливи и винаги да се чувстваме като една общност!“
Думите на кмета на Ловеч бяха посрещнати с ръкопляскане, после празникът продължи с народни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *