Пет частни фирми вдигнаха запори за 300 000 лв на ловешката болница, „Кардиолайф” не

Пет частни фирми вдигнаха запори за 300 000 лв на ловешката болница, „Кардиолайф” не

Ръководството на МБАЛ – Ловеч съобщи,че пет частни фирми вдигнаха запорирани средства по сметките на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч в размер на 300 000 лв. Благодарност Съветът на директорите на лечебното заведение изразява на „Медекс” ООД, Медицинска техника Инженеринг, „Аквахим” АД, „Мастър Пик” и „Контакт Медикъл”, които за пореден път проявяват своята обществена и социална отговорност към хората от региона – работещите в болницата и пациенти.
Към момента „Кардиолайф”, независимо от декларираното устно уверение, не са вдигнали наложения от тях запор, който изцяло ще изчерпи изработения финансов ресурс от лекарите през октомври и ще доведе до невъзможност за изплащане на възнагражденията на персонала в обещаните срокове, обясни Даниела Коларова, председател на Съвета на директорите.
Ръководството на болницата е твърдо решено да намери изход от ситуацията с изплащане на заплатите на лекарите и медицинския екип на лечебното заведение, но това ще отнеме още малко време. Ако запорираните средства бъдат освободени, както е обещано в проведена среща преди дни, това ще стане веднага, а не със закъснение, поясни още Коларова. Тя подчерта, че за обществената отговорност, която ще проявят от „Кардиолайф”, ръководството на болницата е предложило решение за финализиране на финансовите им взаимоотношения.
Към момента в МБАЛ – Ловеч са изплатени забавените заплати за юни и 40 % от юли, като изработените средства за октомври, са достатъчни да покрият заплатите за юли и август.
Ръководството на болницата вярва, че здравият разум ще надделее над емоциите и „Кардиолайф” ще изпълни поетите договорености и освободи сметките от запор. Защото е важно ловчалии да подкрепят ловчалии и хората от областта да не се превръщат в залог на лични амбиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *