При подчертан интерес в Ловеч започна безплатното обучение на Софтуерния университет

При подчертан интерес в Ловеч започна безплатното обучение на Софтуерния университет

При подчертан интерес в Ловеч започна безплатното обучение на Софтуерния университет (https://softuni.bg/), като първата среща бе в събота, 7 октомври, в залата на Общинския съвет -Ловеч. Желаещите да се обучават бяха 32 души, лектор беше Калоян Маринов от екипа на Софтуерния университет.
Чрез този проект се дава шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до тайните на програмирането. Курсистите усвояват основните теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и много други неща. Курсът е подходящ за абсолютно начинаещи, без никакъв технически опит и е отворен за хора от всички възрасти. Желаещите имат възможност да за запишат в една от двете форми на обучение – присъствена и онлайн.
На практика това е крачка към решаването на проблеми като младежката безработица, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.
Курсът продължава два месеца, обучението е всяка събота. Мястото за провеждане на занятията е сградата на Община Ловеч, курсът е с подкрепата на Община Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *