Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / 41 акта са съставени от началото на годината на собственици на пътни превозни средстава с животинска тяга в Ловеч

41 акта са съставени от началото на годината на собственици на пътни превозни средстава с животинска тяга в Ловеч

Относно осъществяването на превантивен контрол върху движението на Пътни превозни средства с животинска тяга ( ППС с ЖТ) в границите на град Ловеч са реализирани следните мерки. Те са съгласно разпоредбите на Наредба №2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община Ловеч.

Установени са местата, където най-често спират каруците – това са ул. „Райна Княгиня“ до Хранителен магазин, ул. Стара планина“, ул. Трети март“ – до хранителен магазин,, бул. Велико Търново – до хранителен магазин,, кв. „Здравец“, бл. 208 в близост до хранителен магазин.

Служителите на отдел „Контрол и сигурност“ ежедневно обхождат така установените места. При нарушение на разпоредбите – движение на ППС с ЖТ без регистрация и необорудвани с престилки за отпадъци, се съставят АУАН.

От началото на настоящата година са съставени 41 бр. АУАН за установяване на нарушения на ППС с ЖТ.

Съгласно разпоредбите на чл. 167, ал. 2, т.4 от Закона за движение по пътищата – службите за контрол, определени от кметовете на общините, регистрират пътните превозни средства с животинска тяга, и във връзка с чл. 35 и чл. 37 от Наредба № 2 на Общински съвет – Ловеч, в отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч до момента са регистрирани 46 броя ППС с ЖТ.

Справката е изготвена от Началник отдел КС Цветелин Калчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.