Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Поздравление за 12 октомври – Ден на българската община!

Поздравление за 12 октомври – Ден на българската община!

Скъпи съграждани, уважаеми колеги!
Позволете от наше име и от името на цялото ръководство на Община Ловеч да Ви поздравим по повод 12 октомври – Ден на българската община!
Идеята за силно местното самоуправление е заложена още в Търновската конституция от 1879 г. От тогава до днес нашите общини придобиват все по-голяма самостоятелност, но и повече отговорности. От 1998 г., когато делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините взеха решение 12 октомври да е празник на българската община, денят придобива още по-изразена воля и сила да обединява нашите общи усилия и енергия за постигане на благородните ни цели.
Днес е трудно да си представим една община без активните граждани – дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес. Самата идея за общност ни подсказва, че заедно можем да постигнем много повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени. Това ни задължава да работим още по-усърдно и всеотдайно за целите на местната власт. Затова ние заедно ще работим все така самоотвержено и упорито, ще бъдем последователни и обединени в идеите си, за да развиваме общината като желано място за инвестиции и живот!
Пожелавам Ви много здраве, много сили, смелост и вдъхновение!
Честит ден на българската община!

КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА,
Кмет на Община Ловеч
ПЕТЪР ЦОЛОВ,
Председател на Общински съвет Ловеч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.