Извънредна сесия в Ловеч прие отсрочване на задълженията на МБАЛ към общината

Извънредна сесия в Ловеч прие отсрочване на задълженията на МБАЛ към общината

Извънредната сесия на Общинския съвет в Ловеч прие с 26 гласа „За“, един „Против“ и без нито един глас „Въздържал се“ решение за отсрочване на задължения на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – Ловеч, към общината, които са в размер на 38 000 лева.
Отсрочената сума представлява такса битови отпадъци и данък върху недвижимите имоти за период до края на 2019 г. Прие се тази сума ще бъде издължена до края на 2019 г. Решението влиза в сила от датата на приемането му. Всичкото това е необходимо, за да може болницата да ползва нови кредити.
Заседанието бе свикано на 10 октомври от 17.30 часа от председателя на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов, който бе и вносител на предложението. То бе изготвено на базата на депозирано искане от д-р Анка Георгиева – изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД – Ловеч.
Близо час продължиха разискванията под председателството на зам.-председателя Кирил Гумнеров, макар че повечето общински съветници в крайна сметка подкрепиха искането да се съдейства на изпадналата в криза болница. В хода на дискусията зам.-кметът на Общината Цветан Георгиев отговори на въпрос на общински съветник, като стана ясно, че досега болницата е изплатила задължения към общината в размер около 100 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *