Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Нови 12 случая на хепатит тип А са регистрирани в Луковит.Острите респираторни инфекции в Ловеч запазват нормална за сезона тенденция за леко завишаване

Нови 12 случая на хепатит тип А са регистрирани в Луковит.Острите респираторни инфекции в Ловеч запазват нормална за сезона тенденция за леко завишаване

Нови 12 случая на хепатит тип А са регистрирани в Луковит. Така само за периода от юни до октомври броят на заболелите достигна до над 150 души. За това информираха от РЗИ-Ловеч.
Освен 12 случая в Луковит, регистрани са още 2 случая на хепатит тип А в Лесидрен, като болните са от едно семейство. За всички случаи са предприети противоепидемични мерки спрямо организираните детски и учебни колективи и рискови обекти. От групата на хепатитите е регистриран и един болен от хепатит Б в с. Ъглен. В Ловешка област през последната седмица са регистрирани 2 случая на варицела и по един на ротавирусен гастроентерит и лаймска борелиоза.
Острите респираторни инфекции в Ловеч запазват нормална за сезона тенденция за леко завишаване. Оформената заболяемост е от 99, 97 на 10 хиляди население при заболяемост 64, 69 на 10 хиляди население от предходната седмица, уточниха от РЗИ-Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.