Home / НОВИНИ / Своите традиционни празници отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов

Своите традиционни празници отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов

Своите традиционни празници отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов, община Ловеч. Гост и на двете населени места беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи тържествени адреси на местните кметове.
Кметът на Умаревци Виктория Маринова, облечена в национална носия, посрещна гостите. Тя получи от Корнелия Маринова поздравителен адрес, в който се казва:
„Обнадеждаващ е фактът, че младите хора успяха да възстановят една позабравена традиция в Умаревци и да я върнат към нов живот. На този ден традицията повелява да загърбим различията и противоречията и да седнем на една трапеза, защото няма нищо по-хубаво нещо от задружността.“ Корнелия Маринова увери присъстващите, че ръководството на Община Ловеч има за цел да развива традиции, да създава условия за качествен и живот, да гради едно по-добро бъдеще.
Общинският съветник Йовка Тодорова също поздрави жителите и гостите на Умаревци, а отец Любомир Казашки отслужи водосвет и освети курбана. След това той благослови и новата детска площадка, изградена по проект със средства от ПУДООС.
В празника в Дренов, освен кметът Корнелия Маринова, участие взе и заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, който също поздрави присъстващите на площада. Кметският наместник на селото Светлана Недялкова посрещна и общинските съветници Росица Маринова и Йовка Тодорова.
„Истинската слава на Дренов идва от трудолюбивите хора, които обичат своя род и родина и се отличават с толерантност и твърдост“, се казва в поздравителния адрес на Община Ловеч.
И на двата празника имаше музикални програми с участието на самодейни колективи от селата и от Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.