Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Ловчанското читалище „Наука -1870 г.“ получава наградата „Партньор на общините“

Ловчанското читалище „Наука -1870 г.“ получава наградата „Партньор на общините“

На Ловчанско читалище „Наука -1870 година“ е присъдена наградата „Партньор на общините“ в категорията големи общини, съобщиха от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с писмо от 26 септември, подписано от Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ. Наградите ще бъдат обявени и връчени официално на пленарната сесия на 16 октомври 2017 г. на 12-ата годишна среща на местните власти в курортен комплекс „Албена“.
Националното сдружение на общините високо цени личностите, организациите и компаниите, които подпомагат местната власт за реализация на общинските приоритети, се казва в писмото, изпратено до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.
Както е известно, номинацията на читалището бе издигната от Община Ловеч. Мотивите са за успешно реализиране на приоритетите на общината през 2017 г. в областта на културата и изкуствата, политика на подкрепа и социално приобщаване. Доказателство са значимите съвместни проекти като „Великденски фестивал на детската песен „Пеещо яйце“, „Люлякови музикални вечери“, „Весел карнавал на 1-ви юни“, Национален пленер и изложба за художници с физически увреждания „Синя зона“, музикалната изява Love CHange Music Festival 2017.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.