Фолклорен събор,,Девет песни от извора“ ще се проведе в село Деветаки. Гост-изпълнител ще е Малина

Фолклорен събор,,Девет песни от извора“ ще се проведе в село Деветаки. Гост-изпълнител ще е Малина

На 2 септември 2017 година ще се проведе Десетият традиционен фолклорен събор на Деветашкото плато ,,Девет песни от извора“ за първи път в село Деветаки, с подкрепата на Община Ловеч.

Песните и веселието започват на открито в центъра на Деветаки от 9.30 часа.Целта на събора е да запази и популяризира изворния фолклор, да затвърди ролята на традиционния фолклор за сплотяването на местната общност, да обогати познанията на хората от района и гостите за българското фолклорно богатство, както и да подкрепи същността на читалищата като местни културни центрове.

На всички участници ще бъде връчена грамота за участие, като и един приз за комплексно представяне на читалище. Ще бъде връчена и награда на Кмета на Община Ловеч, също и на читалището в с.Деветаки.

Във фестивала участват индивидуални изпълнения на народни песни, смесени групи за народни песни, дуети и авторски изпълнения и обработен фолклор, танцови състави.

Гост-изпълнител на фестивала ще е певица Малина Мечева, известна като Малина, която е израснала в Ловеч.

Ще бъде организирана и кулинарна изложба на храни, типични за района на Деветашкото плато. За участие в кулинарната изложба е необходимо ястието да се представи на организаторите в Читалището в с. Деветаки до 9 часа на 02.09.2017,в подходящ съд, заедно с кратко описание на рецептата, данни- кой го е приготвил. Всички участници ще получат грамота.

Съборът се организира от УС на сдружение ,,Деветашко плато“ с подкрепата на Община Ловеч и Читалищното ръководство на с.Деветаки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *