Home / НОВИНИ / Фолклорната група от Йоглав развя ловешкото знаме на празник на баницата в село Балван

Фолклорната група от Йоглав развя ловешкото знаме на празник на баницата в село Балван

Самодейците от фолклорна група „Югла“при НЧ „Пробуда 1926“ село Йоглав, община Ловеч, достойно развяха ловешкото знаме на Празника на баницата в село Балван, общ. Велико Търново.
Те бяха единствените представители от Ловешка област във втория празник на баницата в село Балван, общ. Велико Търново. Автентичните народни песни и носия, както и индивидуалните изпълнения на Георги Линджов, впечатлиха многобройната публика. Грамотата и бутилката сувенирно вино с логото на празника бяха заслужена награда за самодейците.
Не само фолклорният концерт, но и трите оригинални саморъчно изработени баници допълниха участието на групата и в богатата кулинарна изложба.
Празникът „Баницата в делник и празник“ се организира за втора поредна година от кметство Балван, читалище „Нива – 1898” и местния пенсионерски клуб. Селото е известно с хлебопроизводството, което бележи началото си с построяване на първата модерна за времето си електрическа мелница през 1936 година. Кулинарният форум се провежда с подкрепата на Община Велико Търново и е съчетан с пъстра фолклорна програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.