Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Учители от Ловеч на обучение във Валета

Учители от Ловеч на обучение във Валета

От 29.07.2017 до 05.07.2017г. Татяна Колева – старши преподавател по Биология и здравно образование и Ценка Христова – старши преподавател по математика и информатика в ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, гр. Ловеч бяха на обучение в столицата на Малта – Валета. Обучението бе осъществено в престижното Easy School of languages – едно от многото езикови училища в страната. Темата на обучителния курс „Understanding and applying CLIL Methodology for secondary school teachers” е много актуална и се прилага в европейската съвременна педагогиеска практика. Курсът е предназначен за учители, преподаващи предмет(и) на чужд език. Той включва лекции и практически дейности, свързани с използването на методологията КЛИЛ в реални условия. Този метод на преподаване е специално насочен към ученици, изучаващи предмети на чужд език и има за цел улесняване възприемането и усвояването на съответните учебни дисциплини.

Придобитите познания ще бъдат приложени от преподавателките Ц.Христова и Т.Колева с настъпването на следващата учебна година. Според политиката на ПЕГ „Екзарх Йосиф I” и изискванията на МОН, предметите Биология и здравно образование, Математика и Информационни технологии ще бъдат изучавани на английски език.

В курса участваха и учители от Гърция, Испания и Полша. Лектор на курса беше преподавателката от Университета в Кеймбридж, Великобриатния – Мишел Браддик-Саутгейт.

Общуването между различните специалисти беше полезно и положи начало на бъдещи взаимоотношения с училищата на преподавателите от съответните държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.