Засилено данъчно присъствие в Ловешко.Данъчни патрули от офиса на НАП в Ловеч обикалят търговските обекти

Засилено данъчно присъствие в Ловешко.Данъчни патрули от офиса на НАП в Ловеч обикалят търговските обекти

От началото на тази седмица данъчните от офиса на приходната агенция в гр.Ловеч започнаха активни контролни действия на търговските обекти. На първо време те ще извършват явни наблюдения от специално обозначени служители, които ще следят за спазването на данъчното законодателство.
Патрули от по двама инспектори, облечени в разпознаваеми жилетки, ще обикалят търговски обекти по предварително зададен маршрут. За сега те превантивно ще раздават уведомителни писма, с които се акцентира върху отчитането на всички продажби чрез регистрирано в НАП фискално устройство, както и ще се уведомяват фирмите какви биха били последствията за тях, ако не спазват законовите разпоредби.
От Ловешкия офис на НАП уведомяват гражданите, че могат да сигнализират данъчните патрули, ако не им бъде издадена касова бележка за извършена от тях покупка. В тези случаи данъчните ще извършат незабавно проверка на сигнала.
Освен явните наблюдения, на следващ етап регулярно ще се извършват проверки и от командировани данъчни инспектори от другите офиси на териториална дирекция Велико Търново, при които проверяващите ще извършват скрити наблюдения над търговските обекти, включени в общата клиентска маса. Освен това редовно ще се осъществява наблюдение на обектите и чрез изградената дистанционна връзка на фискалните устройства със сървъра на НАП и при значителни отклонения ще се извършват допълнителни проверки.
От офиса на НАП в Ловеч напомнят, че санкцията за неиздаване на фискален бон ( касова бележка) при извършена продажба е до 2 000 лв., а при повторно нарушение – до 4 000 лв..
Освен това при неиздадена фискална касова бележка, или извършване на продажби без да има фискално устройство, свързано с НАП, се пристъпва към незабавно запечатване на обекта за срок до 30 дни.
Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават и на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *