Днес започва големият ремонт на пешеходната зона в центъра на Ловеч

Днес започва големият ремонт на пешеходната зона в центъра на Ловеч

Първата копка на проекта се предвижда за 28 юли, петък, в района на централната градска част на Ловеч
Проектът „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“, кв. „Вароша“, гр. Ловеч“ е основен проект в Инвестиционната програма за реализиране на ИПГВР на град Ловеч.
Изработен е в рамките на проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа за следващия програмен период 2014-2020 година“, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова по ОПРР 2007-2013 г.
Главната цел е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в град Ловеч, осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и обновена социална среда чрез нови пространствени решения.
Проектът предвижда рехабилитация на следните подобекти.
пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“,пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“,пл. „Т.Кирков“ в кв.“Вароша“ чрез
Цялостна подмяна на настилките
Изграждане на 3 фонтана : на пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Т.Кирков“ и пред Драматичен
театър – Ловеч
Рампи за осигуряване на достъпна среда
Ново решение на алейната мрежа в градската градина
Ремонт на скулптурната композиция пред съдебната палата.
Отваряне на нова пешеходна ос от ул.“Цачо Шишков“ през градската градина към катедралния храм
Ревизия на озеленяването и градското обзавеждане
Ремонт на пасажното пространство в комплекс „Космос“
Въвеждане на енергоспестяващо осветление
Ремонт настилките на пл. „Тодор Кирков“, озеленяване и оформяне на пространството около паметника
За изпълнение на проекта са сключени договори с изпълнители за:
Осъществяване на мерки за информация и комуникация;
Авторски надзор по време на строителството;
Строителен надзор с инвеститорски функции.
До края на седмицата (11 – 16 юли) предстои подписване на договор с изпълнител за осъществявана на строително-ремонтни работи на първите два подобекта – пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“.Решението за избор на изпълнител за извършване на СМР за рехабилитация на пл.“Тодор Кирков“ се обжалва пред КЗК, което отлага във времето сключването на договор и реалното започване на СМР-то.
До края на м. юли ще се сключи и последния договор с изпълнител по този проект – за извършване на независим одит.
До края на м. юли се уточняват детайлите, предвижда се на 28.07.2017 г. да се проведат встъпителна пресконференция по проекта в заседателната зала на Общински съвет и официалната церемония – първа копка – в пешеходната част на ЦГЧ в градската градина.
Ще бъдат поканени министъра на МРРБ – Николай Нанков, ръководителя на УО на ОПРР 2014-2020г. – Деница Николова, началник отдела на Отдел „Северозападен район“ гр.Видин, Областен управител на област Ловеч, общински съветници, представители на медиите. На сайта на сайта на общината ще бъдат оповестени датата и часовете на двете събития, които са отворени за посещение на всички заинтересовани граждани.
Индикативната стойност на проекта е 4 479 900.41 лв. без ДДС, след проведената обществена поръчка, спечелена от „Трейс Груп Холдинг“ АД, стойността намаля на 3 504 776.04 лв. без ДДС. Икономията е 975 124.37 лв. без ДДС.
Забележка: Снимките са илюстративни и не отразяват в абсолютна точност проекта.






Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *