Тричленна делегация на Ловеч отпътува за Изяслав, Украйна

Тричленна делегация на Ловеч отпътува за Изяслав, Украйна

Тричленна делегация, водена от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, отпътува днес, 24.06.2017 г., за побратимения град Изяслав, Украйна. В състава влизат още заместник-кметът Венцислав Христов и общинският съветник д-р Лидия Несторова, председател на комисията по здравеопазване.
Делегацията пътува по покана на кмета на Изяслав Валентина Корнийчук и по повод Празника на града – 25 юни. Гостите от Ловеч ще вземат участие в празничната църковна служба и в шествието, като ще положат цветя на Братската могила в парка на славата и на паметника, посветен на жертвите на „Гладомора“ и политическите репресии. В 14.30 часа е тържественото откриване на Деня на град Изяслав с празничен концерт, в който участват колективите от Детската школа по изкуства.
В понеделник домакините са планували за гостите пътуване до град Камянец – Подолски, известен със своята крепост и културни забележителности. Ловешката делегация се завръща във вторник.
Припомняме, че тази пролет кметът на град Изяслав Валентина Корнийчук беше гост на Празника на Ловеч – 11 май.

Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г. Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *