Кметът Донка Михайлова подписа договорите за повишаване на енергийната ефективност на две обществени сгради

Кметът Донка Михайлова подписа договорите за повишаване на енергийната ефективност на две обществени сгради

На 14.06.2017 г. кметът Михайлова подписа договор № BG16RFOP001-2.001-0015-С01-S-01 „Проектиране, строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор (инженеринг) на обект „Повишаване на енергийната ефективност на обществена сграда на държавната администрация, находяща се в град Троян, ул. „Г. С. Раковски“ №1 (сградата на Пожарната в Троян), в изпълнение на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0015-С01 „Повишаване на енергийната ефективност на обществена сграда на държавната администрация, находяща се в град Троян, ул. „Г.С. Раковски“ №1“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Изпълнител на проекта е „ЮНГ ПРОЕКТ“ ООД, гр. София, избран след проведена обществена поръчка по реда на Закона за обществени поръчки, а договорът е на стойност 560 400,00 лв. с вкл. ДДС. Основните дейности, които ще бъдат изпълнени са енергоспестяващи мерки: топлинно изолиране на външните стени; подмяна на старата дограма със системи от PVC/Al профили и стъклопакет; топлинно изолиране на покрива; обновяване на отоплението; обновяване на вентилацията; обновяване на осветлението. Ще бъдат изпълнени и всички задължителни и препоръчителни мерки, предписани в техническото обследване – ремонт на покривите, възстановителни СМР в помещенията, възстановяване и укрепване на дефектирали елементи от конструкцията на сградата, ремонт на гръмоотводната и оповестителна инсталация, ремонт на Ел и ВиК инсталацията.
В същия ден, кметът подписа и договор №BG16RFOP001-2.001-0016-С01-S-01„Проектиране, строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор (инженеринг) на обект „Повишаване на енергийната ефективност на сграда на общинска културна инфраструктура, находяща се в град Троян, пл. „Възраждане“ (сградата на НЧ „Наука-1870 г.“), в изпълнение на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001-0016-С01 „Повишаване на енергийната ефективност на сграда на общинска културна инфраструктура, находяща се в град Троян, пл. „Възраждане“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Изпълнител на проекта е ДЗЗД „Проектстрой – Линк“ гр. Габрово, избран след проведена обществена поръчка по реда на Закона за обществени поръчки. Участници в обединението са ЕТ „Проектстрой – Петър Петров“, гр. Габрово и „Линк Русе“ ЕООД, гр. Русе, а стойността на договора е в размер на 897 600,00 лв. лв. с вкл. ДДС
В процеса на работа ще бъде извършен: ремонт и топлоизолиране на покрив; топлоизолиране на външни стени с вътрешна изолация; подмяна на фасадна дограма; модернизация на отоплителна система; подмяна на вентилационна система; подмяна на осветителни тела и инсталация свързана с тях и изпълнение на енергоспестяващо осветление сградата. Ще бъде извършен ремонт, преустройство и модернизация на вътрешни помещения; освежаване на фасадата на сградата; изграждане на рампи; ремонт на сградна ВиК инсталация; оборудване на санитарно помещение за инвалиди; възстановяване и укрепване на елементи от конструкцията на сградата с установени дефектирали участъци; ремонт и подмяна на електрическа инсталация, ел. табла и евакуационно осветление; заземителна и мълниезащитна инсталация; пожароизвестяване; пожаротехнически средства за първоначално гасене; димен люк.
При подписването на договорите, фирмите изпълнители увериха кмета и представителите на двете институции – Пожарна и Читалище, че в процеса на работа ще бъде предоставено необходимото качество. Фирмите започват проектиране на обектите, след което ще бъде издадено строително разрешение и ще започне строителният процес. Г-жа Михайлова от своя страна пожела ползотворна и успешна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *