Делегация от Шанхай посети Община Троян по време на визитата си в България

Делегация от Шанхай посети Община Троян по време на визитата си в България

Община Троян беше посетена от четиричленна делегация от гр. Шанхайн (представители на университета Shanghai Jiao Tong University), в състав: проф. Ки Хонг (Qi Hong – secr. Of CPC School of Agriculture and Biology), проф. Че Шенгкуан (Che Shengquan – Vice Dean), Мей Юли (Mei Yueli – Global Affairs office) и Чен Сия (Chen Siya).
Китайската делегация беше придружавана от почетния професор на университета в Шанхай – Янаки Стоилов. Делегацията проведе среща с ръководството на Института по планинско животновъдство и земеделие, Троян. По време на срещата беше обменена информация за дейността и бе изразена готовност за бъдещо сътрудничество. Делегацията се срещна с кмета на Община Троян г-жа Михайлова. По време на тази среща беше изразена готовност да се работи за установяване на сътрудничество между Община Троян и район на Шанхай. Проф. Шенгкуан информира за дейността на Българо-китайските центрове, които се изграждат в Шанхай и София и за възможността български младежи, включително и от Троян, да получат обучение в университета в Шанхай.
Културната програма на гостите включваше посещение в Троянския манастир „Успение Богородично“ и в Музей на Народните Художествени Занаяти и Приложните Изкуства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *