Интригуваща програма на Плевенска филхармония до края на творческия сезон

Интригуваща програма на Плевенска филхармония до края на творческия сезон

Интригуваща програма ще предложи на меломаните Плевенска филхармония до края на творческия сезон. Както „Зетра“ съобщи, на 02.06 от 19.00 часа в зала „Катя Попова“ ще се възцари „Духът на Испания“. Диригент ще е Хосе Ескандел /Испания/ и солист Светла Ангелова Кръстева – сопран, Испания. В програмата – най-доброто от испанската оперета /сарсуела/ и части от произведения на Мануел Де Файя.
На 05.06 от 19.00 часа в зала „Катя Попова“ ще е поредният концерт от цикъла камерни прояви „Аз обичам българската музика“ – „Песни за глас и пиано“ от Димитър Ненов. Солисти ще са Мариана Пашалиева – сопран, Ивана Албрехт /Сърбия/ и Маргарита Илиева – сопран. На рояла – Ростислав Йовчев.
На 09.06 от 19.00 часа, в ДКТ „Иван Радоев“ Плевенска филхармония кани на „Симфонична гала“ с диригент Богуслав Давидов /Полша/. В програмата – Чайковски Симфония N5, Брамс Симфония N1. Входът за концерта е свободен. Две големи музикални събития очакват плевенчани на самия финал на творческия сезон. На 27.06 от 20.30 часа , в Летния театър в парк „Кайлъка“ – Люси Дяковска и балет FUNKY MONKEYS в новия проект на Плевенска филхармония „Разходка по Бродуей“. „Една разходка в света на мюзикъла, преминаваща покрай някои от най-ярките и вълнуващи произведения по идея на Люси Дяковска“, поясняват филхармониците. Диригент – Левон Манукян, оркестрации – Георги Милтиядов, представя Плевенска филхармония. На 10.07 от 20.30 часа в Летен театър, парк „Кайлъка“ е голямата изненада за всички почитатели на оперното изкуство – оперта „Набуко“ от Джузепе Верди, под диригентството на изключително успешния маестро Найден Тодоров. С участието на ОХ „Гена Димитрова“ диригент Анелия Дечева, хора на Русенската опера и солисти: Йорданка Дерилова, Александър Крунев, Ивайло Джуров и Елена Чавдарова. Творческият проект се осъществява под патронажа на кмета на Плевен – Георг Спартански.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *