Георги Терзийски: Водя се от правителствената програма, приоритет ще са бизнеса,образование, инфраструктура

Георги Терзийски: Водя се от правителствената програма, приоритет ще са бизнеса,образование, инфраструктура

Първата и най-тежка задача – намирането на работещи решения за болницата в Ловеч
Като член на политическия кабинет трябва да е ясно, че за мен водеща е и ще бъде програмата на правителството на ГЕРБ и ОП, тук съм за да бъда не само посредник между местната и държавната власт на по-високо ниво. Тук съм, за да бъда проводник на политиката на кабинета Борисов 3. И уверявам ви, нямам намерение да бъда просто администратор на безкрайна кореспонденция. Човек на действието съм и за мен личните срещи и контакти са най-важната част в работата. Това заяви категорично днес, 15 май, новоназначеният областен управител Георги Терзийски. Той покани на първа среща народните представители от област Ловеч, кметовете на общините и директорите на териториалните структури на изпълнителната власт, представители на съдебната система. Освободеният областен управител на служебния кабинет Пенка Николова представи свършеното по време на краткия мандат и пожела на наследника си успех.

Ще очертая накратко това, което считам за важно и мога да дам своя принос. Една от водещите теми в работата ми ще бъде пълната подкрепа на бизнеса – малък, среден и едър бизнес. Ще продължа срещите си с всеки работодател, ще се опитам да помогна на всеки с каквото мога. Защото всяко съхранено и новооткрито работно място в област Ловеч е много ценно, всеки съхранен работник или служител е по-важен дори и от мен, и от вас. Това, което искам и очаквам е да се обединим около разбирането, че колкото повече ние сами тиражираме колко една фирма или дружество например е в лошо състояние – тя ще става по-зле – това уплаши и прогони много хора, а те няма да се върнат, каза Георги Терзийски.

По думите му професионалното образование също ще бъде акцент в работата. Очаквам и ще съдействам събития и прояви, които ще спомогнат разкриването на професионални паралелки по специалности, важни за нашия регион. В тази посока трябва много работа. И ще бъда безкомпромисен в осъждането на порочните практики, на които сме свидетели през последните години – да произвеждаме безработни. Тук е нужна мащабна работа по всички фронтове – и с родители, и с деца, и с училища, и най-вече с бизнеса, подчерта той.

Георги Терзийски бе категоричен, че като областен управител ще бъде на всеки строителен обект, където се инвестират европейски и национални средства, ще работи с всички министерства, ще търси и подкрепя всеки проект, който е в интерес на хората. „Колкото и клиширано да звучи, искам да е ясно, че моят приоритет в работата са хората – дори само един човек да убедя да промени решението си за напускане на нашия регион ще съм доволен”, каза още той и заяви, че водената от него администрация ще продължи с особено внимание да следи състоянието на язовирите и мостовете, за да няма заплаха за здравето и живота на хората при бедствия и стихии.

Няма как за краткото време, с което разполагам, да очертая всички свои идеи и виждания, вметна новият областен управител, но очерта като свой акцент и работата с т.н. активни граждани – хората с позиция по важните за областта въпроси. Следя социалните мрежи, знам какви са настроенията, какви са очакванията, какви са разочарованията. Имал съм срещи с тези хора и знам, че когато изслушаш техните аргументи и представиш своите може да се намери пресечна точка, поясни виждането си той.

От народните представители очаквам подкрепа, пълно съдействие според възможностите на всеки за решаването на съществуващи или възникнали проблеми в област Ловеч, обърна се Терзийски към представителите на областта в 44-то НС и покани парламентарните комисии, в които те работят, да проведат изнесени заседания в област Ловеч. Апелирам към всеки един от вас – нека се концентрираме върху решаването на проблеми, а не да ги създаваме, призова още новият областен.

„Помня миналото, нищо не съм забравил, но гледам в бъдещето! По-полезно за мен е общуването с хора, които и дават идеи, и критикуват аргументирано, и се вслушват в аргументите на другите, и питат, и търсят, и работят, и грешат дори, но ходят по земята! Въздушното ни пространство е пренаселено от свободно летящи обекти… с високи претенции!”, заяви метафорично още Георги Терзийски.

На срещата той поясни, че първата му работна среща след назначаването му е била с ръководството на ловешката болница. „И преди да поискате моя ангажимент като областен управител – ще ви помоля – недейте, много от тук седящите в тази зала днес знаят много повече от мен по темата. И много повече са могли да направят много по-рано – преди да се стигне дотук! Предстоят ми срещи, търсим решения, когато имам какво да кажа по въпроса – ще го направя, на този етап се надявам обаче по-малко хора да пречат, защото очевидно са единици тези, които са готови реално да помагат на държавната болница”, заяви още новоназначеният областен управител като с това даде да се разбере, че няма да позволи отговорността за тежкото състояние на държавната болница да се приписва на днешния екип, когато за всички е ясно, че проблемът е роден преди повече от 10 години със сключването на изключително неизгодни за лечебното заведение договори – при друго управление на местната и държавна власт.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова пожела на Терзийски и екипът му пълен мандат. Успех и добро взаимодействие с местната власт и институциите пожела и кметът на Троян Донка Михайлова, която подари на областния управител най-новото издание на книга на Иван Хаджийски „Морална карта на България”. Народният представител Милко Недялков също пожела успех. Ще се стараем да променяме така законите, че да са в интерес на хората, каза той и предложи областната управа да стане център за обсъждане на приоритетите за областта в държавния бюджет за следващата година. Стараем се усърдно да служим и се молим на Бога за нашия край и Родина, работете и вие за Ловеч, каза Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и подари на Терзийски икона на Св. Климент Охридски, като му пожела успех в работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *