Програма достъп до информация коригира рейтинга си за активна прозрачност на община Ловеч с 95 позиции нагоре

Програма достъп до информация коригира рейтинга си за активна прозрачност на община Ловеч с 95 позиции нагоре

Програма достъп до информация (ПДИ) коригира вчера, 27 април, рейтинга си за активна прозрачност на община Ловеч, като от 202 място я премести на 107 място. Община Ловеч получи и извинения за допусната грешка.
Това стана след основателно възражение в статия в местен вестник.
Както знаете, проучването е направено от ПДИ в периода 7 февруари – 31 март 2017 г. Прегледани и оценени са 566 интернет страници на всякакви административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво и други публично правни субекти.
Припомняме, че новото ръководство на общината в Ловеч наследи един напълно амортизиран и невъзможен за поддържане стар сайт. Наложи се от средата на 2016 г. да се прави нов сайт lovech.bg, който в някои свои части все още е непълен, включително в частта за „Достъп до обществена информация“.
Въпреки това в него вече са качени доста данни, затова прави впечатление, че от ПДИ твърдят, че, например, не е публикуван устройствен правилник на институцията.
Устройственият правилник на общинска администрация в Ловеч е публикуван на 16 юни 2016 г., тоест преди прегледа на ПДИ. Тази и други сега грешки са отчетени, което премести община Ловеч с 95 места нагоре.Припомняме, че през 2015 г. Община Ловеч е била на 150 място, сега е на 107 място.
За сравнение Областна администрация – Ловеч е на 334 място. На по-задни места са и Областна дирекция „Земеделие” /472/ и Регионално управление на образованието – Ловеч /478/, които са били съответно на 313 и 440. Областната дирекция на вътрешните работи е на 509 място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *