Благодарствено писмо до кмета на Община Ловеч и до съветниците в Общинския съвет в Ловеч от представители на БДДФ и Спортен клуб „Вароша“

Благодарствено писмо до кмета на Община Ловеч и до съветниците в Общинския съвет в Ловеч от представители на БДДФ и Спортен клуб „Вароша“

Благодарствено писмо до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и до съветниците в Общинския съвет в Ловеч се получи днес, 24 март, от представители на БДДФ и на Спортен клуб „Вароша“ – Ловеч.

„Изразяваме нашата признателност и искрена благодарност към Вас по повод отпуснатата ни безвъзмездна финансова помощ, с която дадохте шанс на републиканския шампион Пламен Богданов от Ловеч да представи достойно държавата ни на Световното първенство по джу-джицу в Атина – 2017 г. Благодарим Ви, че сте част от малкото истински и достойни хора, които откликнаха на нуждите ни във важен за нас момент“, се казва в текста на писмото. То е подписано от Тони Петров – зам.-председател на БДДФ и от Петър Магеранов – председател на СК „Вароша“ – Ловеч.

Припомняме, че Пламен Богданов (17 г.) е Спортист №1 на Ловеч за 2016 година. През февруари т.г. Общинският съвет гласува помощ от 1500 лева за пътуването на младежа до Атина.

Там той направи успешен дебют, като бе част от националния отбор на България на световното първенство по джу-джицу за юноши и младежи. Ученикът от ПГМЕТ – Ловеч, в крайна сметка се класира на девето място в категория до 62 кг. в надпреварата на „Не- ваза” (при младежите до 21 г). В битките в тази категория взеха участие 22 състезатели, а над всички бяха представителите на Обединените арабски емирства и Казахстан. Така Пламен се утвърди като един от най-силните млади състезатели на България в джу-джицу и вече е двукратен държавен шампион и двукратен шампион на фестивал по бойни спортове с международно участие.

На снимката: Пламен Богданов (най-вдясно) е заедно с останалите представители на България на световното в Атина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *