132 години от рождението на патрона си отбеляза СУ „Асен Златаров” в село Гиген

132 години от рождението на патрона си отбеляза СУ „Асен Златаров” в село Гиген

СУ „Асен Златаров” в село Гиген отбеляза 132 години от рождението на патрона на училището с богата литературно-музикална програма в салона на училището. Гости на празника бяха кметът на Гиген Красимир Първанов, секретарят на Община Гулянци – Мариана Трифонова, както и много учители, бивши и настоящи възпитаници на гимназията.
Мариана Трифонова поздрави от името на кмета на общината Лъчезар Яков ръководството, учителите и учениците с думите: „Всички Вие отдавна сте доказали, че достойно носите името на своя патрон. Изпълнени с идеи и новаторство, верни на традициите, Вие вървите напред заедно и това ни дава увереност, че от тази училищна сграда ще излязат добри и образовани хора, блестящи учени, общественици, хора на изкуството. Продължавайте да градите, творите и мечтаете заедно!”.
Гости и публика имаха възможност да изгледат презентация за историята на образованието в Гиген от древността до наши дни, създадена от учениците от групата по интереси „Краезнание” с ръководител Диан Мушатов. В програмата участваха и останалите групи по интереси – литература, фолклор, музика, театър и химия, както и училищния хор и кръжока по художествено слово. Момчетата и момичетата представиха песни, танци, стихове, драматизации и дори атрактивни химически опити.
През тази учебна година в гимназията в с. Гиген се обучават около 220 деца от 1-ви до 12-ти клас. Това е второто по големина училище в общината. Преди няколко години материалната база бе напълно обновена, като е извършен цялостен ремонт по проект за 250 000 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *