Д-р Мадлена Бояджиева взе участие в инициатива на Дирекция „Бюро по труда“ – град Тетевен

Д-р Мадлена Бояджиева взе участие в инициатива на Дирекция „Бюро по труда“ – град Тетевен

img_9837Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева се включи в инициативата – Ден на отворените врати под надслов – „Тетевен мисли за вас“ , организирана от Дирекция „Бюро по труда“ – гр. Тетевен. Участие в мероприятието взеха учениците от дванадесетите класове на СУ „Георги Бенковски“, на които тепърва им предстои, от една страна, да запишат висше образование, а от друга, да излязат на пазара на труда.
„Трудно е , но Общината работи в посока на преодоляване на безработицата и откриването на работни места, за да могат младите да се развиват тук“, каза д-р Бояджиева. Тя допълни още, че: „Община Тетевен винаги е готова да подаде ръка на младите специалисти и редовно се възползва от програмите на Агенцията по заетостта. Тези програми са изключително важни както за придобиване на опит, така и за бъдещото Ви развитие“, завърши кметът.

Учениците бяха запознати с работата на институцията и с това какво прави държавата в лицето на – Бюрата по труда – за да могат хората да получават трудова реализация. Бяха обсъдени няколко теми като – Програмата „Старт в кариерата“, възможностите на Европейска гаранция за младежта, Европейските услуги за заетост/EURES/ и др. Получи се една ползотворна дискусия, в която младежите споделиха своите желания, амбиции, проблеми и препоръки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *