Осем години лишаване от свобода за Филип Михайлов, който при гонка уби две деца и рани трето край Лесидрен

Осем години лишаване от свобода за Филип Михайлов, който при гонка уби две деца и рани трето край Лесидрен

received_10204975252861408Осем години лишаване от свобода постанови днес Окръжен съд –Ловеч на Филип Михайлов, който при гонка уби две деца и рани трето край село Лесидрен през август миналата година. Михайлов няма да управлява и пътно моторно средство в рамките на 10 години.
Днес в залата бе разпитано и вещото лице, изготвило протокол за аутопсия на едно от децата – д-р Дора Боянова от Съдебна медицина в Пирогов. Именно нейното отсъствие от предишното съдебно заседание бе причина делото да бъде отложено.
Защитата на Михайлов апелира съдът да произнесе справедлива присъда, като вземе предвид чистото съдебно минало на Филип Михайлов, младостта му, както и да обърне внимание на подписката, която бе подета в негова защита. От защитата бяха категорични, че не може да става въпрос за сравнение между случая на Михайлов и този на Хюриет Сюлейманов, каквото направи в пледоарията си защитника на загиналата при катастрофата Велислава Цанкова адв. Румен Константинов. По думите на адв. Владимир Маринов, това са два коренно различни случая и се прави манипулация на общественото мнение.
Като престъпна самонадеяност пък определи деянието на Филип Михайлов наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълков.
Много съжалявам! Не съм людоеда, за който ме представиха. За съжаление несправедливо. Това бяха част от думите на подсъдимия Филип Михайлов в съдебната зала.
При така внесеното обвинение няма начин да не сме доволни, заяви след края на делото адвокатът на загиналата Велислава Цанкова адв. Румен Константинов. Аз не съм променил становището си, че случаят трябваше да бъде квалифициран като особено тежък и от това следваше да бъде съвсем друг размер на наказанието. Но в рамките на това обвинение, което се поддържаше присъдата е правилна, каза още той.
Чувствам болка, това са хора, които ги познавам и ги уважавам. Това каза на излизане от съдебната зала Филип Михайлов.
Съдът оправда очакванията на медиите. Ще обжалваме, съдът оправда вашите очаквания. Ликуй народе, пък бяха думите на защитника на Михайлов адвокат Владимир Маринов.
Каквото и съдът да оцени, няма присъда, която да ми върне детето, лаконична бе майката на загиналата Велислава Цанкова – Кинка Василева.
Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *