Днес е Денят на река Дунав

Днес е Денят на река Дунав

пъзели Ден на ДунавПредставители на плевенския скаутски клуб „Лъвче“ гостуваха на Басейнова дирекция „Дунавски район“(БДДР) по повод Деня на Дунав – 29 юни. Децата се запознаха със значението на празника и посланията на кампанията, която се организира от Международната комисия за опазване на река Дунав.
На срещата беше обсъдена необходимостта от опазване на втората по дължина река в Европа, която минава през територията на 10 държави. Скаутите подредиха Дунавски пъзел и направиха рисунки на асфалта пред сградата на БДДР. „Бъди активен“ е мотото за празника през тази година. Той се отбелязва от всички Дунавски общини в България с различни инициативи. ден на Дунав Байкал За поредна година в село Байкал, община Долна Митрополия, се проведе празник за Деня на Дунав. Деца и младежи от общината са включиха в образователни викторини, арт работилница и изложба. Децата получиха първите си уроци по мониторинг на водата. Иво Джокин от Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, демонстрира как се работи с набор за изследване на водата на World Water Monitoring Challenge – международна образователна програма, която възпитава в ангажираност за опазване на водните ресурси по целия свят.
Празникът в Байкал се организира от Община Долна Митрополия, Еко-клуб „Дунав“ при Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, кметство село Байкал, СНЦ ЕКО Байкал  с подкрепата на Басейнова дирекция „Дунавски район“ и РИОСВ – Плевен.
Участниците получиха специални грамоти „Приятели на природата“ и материали за Деня на Дунав, предоставени от Международната комисия за опазване на река Дунав.
„Бъди активен“ е мотото на кампанията за Деня на Дунав през тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *