Спортният календар на община Троян за 2016 г. бележи ръст от 32 %

Спортният календар на община Троян за 2016 г. бележи ръст от 32 %

През 2016 г. Кметът и ръководството на Община Троян предлагат чувствителен ръст на спортния календар от 32 %. „Считаме, че го дължим на нашите спортисти, които през последните години ни радват с все по-сериозни отличия, сред които и изключително престижни титли“, изрази становището си г-жа Михайлова.

Приоритетите както на спортните организации, така и на Община Троян са насочени към развитието на спортове, ангажиращи по-голям брой млади хора, възпитание на физическата им култура и отговорност и насърчаване клубната дейност за високи спортни постижения, носещи славата на града ни. През годините троянските имена в различни спортни направления се утвърдиха и донесоха множество медали и титли за отборите си, своите треньори и града. Работата на ръководството на Община Троян е насочена към използване възможностите на спорта като превенция срещу нетолерантността, насилието, употребата на тютюневи изделия, консумация на алкохол и наркотици. Важен приоритет на Общинската администрация остава създаването на условия и възможности за приобщаване на децата и младите хора към практикуване на спорт, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Развитието на младежките дейности и спорта остават постоянна задача и през следващия програмен период 2014-2020 г., през който отново ще се търсят източници на финансиране на проекти, допринасящи за създаването на възможности за осмисляне на свободното време на младите хора, практикуването на масов спорт, както и подобряване на спортната база.
Отличителни събития намират място в календара на спортни събития за 2016 г. Традиционно, към момента в спортния календар за 2016 година са залегнали: пролетният Европейски и Републикански шампионат по мотокрос „Grand PRIX Bulgaria 2016”; пролетен турнир по футбол на малки врати „Купата на Кмета“; отбелязване на 22-ри юни – Международен олимпийски ден „Здравей ваканция без дрога“; етап от 67-та колоездачна обиколка на България; Източноевропейски и Републикански шампионат по мотокрос; спортни състезания, организирани по повод 14 октомври – Празник на град Троян. През 2016 г. троянци и гости на общината ще могат да видят и други интересни събития като: Купа Троян, посветена на честване на 120 години колоездене в Троян, Републикански турнир по джудо-момичета и момчета, Държавно първенство по ориентиране „Троян 2016“, състезание по планинско колоездене, градски шампионат за деца от детските градини „Костенурките нинджа“ и други.
„Пожелавам на троянските спортисти успешен сезон и се надявам в края на 2016 г. поводите ни за гордост с техните постижения да се умножат!“, сподели пред журналистите на месечната си пресконференция г-жа Михайлова.

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *